Grâul este planta celor patru anotimpuri, cultura fiind supusă atât temperaturilor scăzute, cât și temperaturilor ridicate din timpul formării și coacerii bobului. Seceta din anul 2024, caracterizată prin cel mai lung și intens val de căldură, a contribuit la...
Realizarea necesarului de substanțe nutritive în sol este tot mai scumpă și mai greoaie încât măsurile de reducere a pierderilor de nutrienți din sol sunt tot mai necesare și obligatorii. La această problemă se referă și unele recomandări ale Comisiei Europene, care...
Nivelul la care a ajuns prețul îngrășămintelor chimice obligă fermierii să fie foarte atenți la condițiile în care se depozitează și se manipulează pentru a preveni risipa și poluarea mediului ambiant. În perioada de toamnă – iarnă se face aprovizionarea cu...
Pe durata iernii, consumul de elemente nutritive al rapiţei de toamnă este aproape neglijabil. Dar, de la reluarea vegetaţiei (februarie-martie) şi până la înflorire, absorbţia devine intensă în ceea ce priveşte azotul, fosforul, potasiul şi sulful, atingând aproape...
La ce dăunători trebuie să fim atenți în 2025? Ei bine, la fel ca și prognoza meteo pe termen lung, acest răspuns este imposibil de dat. Din capul locului spun că nu există un răspuns exact la această întrebare. Dar, pe baza experienței din anii trecuți, pot face un...