by admin | May 15, 2023
Asolamentele vin în sprijinul producătorului agricol în speranţa obţinerii unor randamente pe unitatea de suprafaţă. Organizarea unui asolament e necesar să fie planificată din timp şi se face pentru o perioadă mai lungă de 4-6 ani. De asemenea, trebuie să se ţină...
by admin | Apr 26, 2023
În Moldova, sfecla roşie se cultivă în toate raioanele ţării, mai ales în luncile râurilor. Sfecla roşie este o cultură relativ rezistentă la temperaturi scăzute şi la îngheţuri. Cultivarea sfeclei roşii poate fi o afacere profitabilă care are următoarele avantaje:...
by admin | Apr 21, 2023
Sorgul este o cereala veche, care apartine familiei de ierburi Poaceae. Este mic, rotund si, de obicei, alb sau galben – desi unele soiuri sunt rosii, maro, negre sau violete. Exista multe specii de sorg, cea mai populara fiind Sorghum bicolor, originara din Africa....
by admin | Mar 27, 2023
Apa acumulată în sol în perioada de toamnă-iarnă este hotărâtoare pentru reușita culturilor de primăvară. Aprecierea rezervei de apă nu se face după cantitatea de precipitații căzute, ci prin analize de laborator. Când în stratul 0-100 cm se găsește apă sub 600 m3/ha...
by admin | Mar 27, 2023
1. Trebuie avut în vedere că floarea-soarelui este atacată de mulți agenți fitopatogeni și dăunători, motiv pentru care în asolament și în structura culturilor dintr-o fermă, floarea soarelui nu trebuie să depășească 18% și nici să revină pe același loc mai devreme de...
Translate »