Mana cartofului (Phytophthora infestans)

Mana cartofului este una dintre cele mai devastatoare boli ale culturii de cartof, cu potentialul de a distruge recolte intregi. Este o boala provocata de ciuperca Phytophthora infestans, care se dezvolta mai ales pe fond de umiditate ridicata si temperaturi moderate....

Bolile la depozitarea fructelor și strugurilor.

Există numeroase boli care ar putea pune în pericol fructele în perioada de după recoltare, înainte de a ajunge pe piață. Aproximativ 10 – 40% din fructe nu ajung niciodată pe piață din cauza deteriorării de după recoltare, pierderile de după recoltare fiind pierderi...
5 afectiuni comune ale cartofului si cum le previi

5 afectiuni comune ale cartofului si cum le previi

In mediul agricol, culturile de cartofi reprezinta un element vital al productiei alimentare globale. Cu toate acestea, aceste plante nu sunt imune la diverse boli si afectiuni care pot compromite recolta si calitatea tuberculilor. In acest articol, ne propunem sa...
Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...
Translate »