In mediul agricol, culturile de cartofi reprezinta un element vital al productiei alimentare globale. Cu toate acestea, aceste plante nu sunt imune la diverse boli si afectiuni care pot compromite recolta si calitatea tuberculilor. In acest articol, ne propunem sa...
Castravetele (Cucumis sativus L) reprezinta una dintre cele mai cultivate specii de pe teritoriul tarii noastre si prezinta o serie de beneficii. Este bogat in substante nutritive si antioxidanti ce pot ajuta la tratarea si chiar prevenirea unor afectiuni. Au un...
Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...
Rapanul si fainarea pot cauza pierderi de recolta de 80%, in functie de conditiile climatice. De obicei, cele mai mari pagube sunt inregistrate cand atacul are loc in perioadele vulnerabile, cum ar fi cele de inflorire si inceput de dezvoltare a fructelor. De...
Legumele radacinoase (morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina) sunt extrem de importante in alimentatie deoarece pot fi consumate atat in stare proaspata cat si peste iarna. Astfel, si acestea pot fi atacate de diferite boli, atat in camp, cat si in depozite (in...