Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...
Rapanul si fainarea la mar

Rapanul si fainarea la mar

Rapanul si fainarea pot cauza pierderi de recolta de 80%, in functie de conditiile climatice. De obicei, cele mai mari pagube sunt inregistrate cand atacul are loc  in perioadele vulnerabile, cum ar fi cele de inflorire si inceput de dezvoltare a fructelor. De...
Principalele boli ale legumelor radacinoase

Principalele boli ale legumelor radacinoase

Legumele radacinoase (morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina) sunt extrem de importante in alimentatie deoarece pot fi consumate atat in stare proaspata cat si peste iarna. Astfel, si acestea pot fi atacate de diferite boli, atat in camp, cat si in depozite (in...
Importanta nutritiei plantelor de rapita in perioadele reci

Importanta nutritiei plantelor de rapita in perioadele reci

Carentele de macro si microelemente pot aparea in urma ploilor cazute in cantitati mari si duc la spalarea acestora in straturile mai profunde, dincolo de zona de inradacinare a plantelor. Rapita de toamna este una dintre culturile cu consumuri mari de substante...
Bolile culturii de dovleac

Bolile culturii de dovleac

Dovleacul sau bostanul este o legumă ușor de crescut din semințe. Acesta crește cel mai bine în soluri organice bogate, cu umiditate medie, fertile, bine drenate și cu soare din plin. Semințele pot fi plantate în aer liber, atunci când temperatura solului s-a ridicat...
Translate »