Mana cartofului este una dintre cele mai devastatoare boli ale culturii de cartof, cu potentialul de a distruge recolte intregi. Este o boala provocata de ciuperca Phytophthora infestans, care se dezvolta mai ales pe fond de umiditate ridicata si temperaturi moderate....
Există numeroase boli care ar putea pune în pericol fructele în perioada de după recoltare, înainte de a ajunge pe piață. Aproximativ 10 – 40% din fructe nu ajung niciodată pe piață din cauza deteriorării de după recoltare, pierderile de după recoltare fiind pierderi...
Grâul este planta celor patru anotimpuri, cultura fiind supusă atât temperaturilor scăzute, cât și temperaturilor ridicate din timpul formării și coacerii bobului. Seceta din anul 2024, caracterizată prin cel mai lung și intens val de căldură, a contribuit la...
Nivelul la care a ajuns prețul îngrășămintelor chimice obligă fermierii să fie foarte atenți la condițiile în care se depozitează și se manipulează pentru a preveni risipa și poluarea mediului ambiant. În perioada de toamnă – iarnă se face aprovizionarea cu...
Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...