Iernarea grâului de toamnă

Iernarea grâului de toamnă

Grâul este planta celor patru anotimpuri, cultura fiind supusă atât temperaturilor scăzute, cât și temperaturilor ridicate din timpul formării și coacerii bobului. Seceta din anul 2024, caracterizată prin cel mai lung și intens val de căldură, a contribuit la...
Măsuri de depozitare în siguranță a îngrășămintelor chimice

Măsuri de depozitare în siguranță a îngrășămintelor chimice

Nivelul la care a ajuns prețul îngrășămintelor chimice obligă fermierii să fie foarte atenți la condițiile în care se depozitează și se manipulează pentru a preveni risipa și poluarea mediului ambiant. În perioada de toamnă – iarnă se face aprovizionarea cu...
Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...
Lucrări de întreținere la zmeură primăvara, vara

Lucrări de întreținere la zmeură primăvara, vara

Tăierea regulată a plantațiilor de zmeură reprezintă un moment important în îngrijirea acestora. Pentru ca cultura de zmeură să vă răsplătească cu recoltă bogată, este nevoie să țineți cont de toate subtilitățile procesului.Zmeura de vară se taie în timpul plantării...
Translate »