Fertilizarea echilibrată a legumelor

Obţinerea unei producţii de calitate este condiţionată nu atât de dozele de îngrăşăminte, cât de raportul dintre elementele fertilizante. Carenţa ca şi excesul unui element, provocate de o fertilizare empirică, fără o analiză agrochimică prealabilă a solului,...

Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...

Cinci sfaturi practice pentru o recoltă de cartofi calitativi

Obținerea unor cartofi de calitate implică respectarea tehnologiei care, uneori, din diferite motive este neglijată, iar, într-un final, atât recolta cât și starea câmpului pot fi afectate. Urmînd aceste cinci sfaturi obții rezultatul dorit: 1. Calitatea materialului...

6 greșeli de evitat la cultivarea tomatelor in sere si solarii

Cultivarea tomatelor devine semnificativ mai profitabila atunci cand se realizeaza in spatii protejate, cum ar fi serele si solariile, comparativ cu cea din camp. Acest lucru se datoreaza faptului ca productia este calitativa si constanta, atat in sezon, cat si in...
Translate »