Obţinerea unei producţii de calitate este condiţionată nu atât de dozele de îngrăşăminte, cât de raportul dintre elementele fertilizante. Carenţa ca şi excesul unui element, provocate de o fertilizare empirică, fără o analiză agrochimică prealabilă a solului,...
Castravetele (Cucumis sativus L) reprezinta una dintre cele mai cultivate specii de pe teritoriul tarii noastre si prezinta o serie de beneficii. Este bogat in substante nutritive si antioxidanti ce pot ajuta la tratarea si chiar prevenirea unor afectiuni. Au un...
Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...
Obținerea unor cartofi de calitate implică respectarea tehnologiei care, uneori, din diferite motive este neglijată, iar, într-un final, atât recolta cât și starea câmpului pot fi afectate. Urmînd aceste cinci sfaturi obții rezultatul dorit: 1. Calitatea materialului...
Cultivarea tomatelor devine semnificativ mai profitabila atunci cand se realizeaza in spatii protejate, cum ar fi serele si solariile, comparativ cu cea din camp. Acest lucru se datoreaza faptului ca productia este calitativa si constanta, atat in sezon, cat si in...