Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză – preparare și utilizare

Zeama bordeleză este cel mai popular fungicid pe care fermierii îl folosesc, de foarte mulți ani, pentru a proteja plantele. Pentru a fi într-adevăr eficientă, zeama bordeleză trebuie preparată corespunzător. O soluție de lichid de Bordeaux sau zeamă bordeleză, cum...
Cinci sfaturi practice pentru o recoltă de cartofi calitativi

Cinci sfaturi practice pentru o recoltă de cartofi calitativi

Obținerea unor cartofi de calitate implică respectarea tehnologiei care, uneori, din diferite motive este neglijată, iar, într-un final, atât recolta cât și starea câmpului pot fi afectate. Urmînd aceste cinci sfaturi obții rezultatul dorit: 1. Calitatea materialului...
6 greșeli de evitat la cultivarea tomatelor in sere si solarii

6 greșeli de evitat la cultivarea tomatelor in sere si solarii

Cultivarea tomatelor devine semnificativ mai profitabila atunci cand se realizeaza in spatii protejate, cum ar fi serele si solariile, comparativ cu cea din camp. Acest lucru se datoreaza faptului ca productia este calitativa si constanta, atat in sezon, cat si in...
Bolile culturii de dovleac

Bolile culturii de dovleac

Dovleacul sau bostanul este o legumă ușor de crescut din semințe. Acesta crește cel mai bine în soluri organice bogate, cu umiditate medie, fertile, bine drenate și cu soare din plin. Semințele pot fi plantate în aer liber, atunci când temperatura solului s-a ridicat...
Cum se cultivă sfecla roșie?

Cum se cultivă sfecla roșie?

În Moldova, sfecla roşie se cultivă în toate raioanele ţării, mai ales în luncile râurilor. Sfecla roşie este o cultură relativ rezistentă la temperaturi scăzute şi la îngheţuri. Cultivarea sfeclei roşii poate fi o afacere profitabilă care are următoarele...
Translate »