
Există numeroase boli care ar putea pune în pericol fructele în perioada de după recoltare, înainte de a ajunge pe piață. Aproximativ 10 – 40% din fructe nu ajung niciodată pe piață din cauza deteriorării de după recoltare, pierderile de după recoltare fiind pierderi financiare foarte mari pentru fermieri. Mai mult, aspectul și calitatea fructelor influențează de asemenea cumpărătorul. Există mai mulți patogeni care pot deprecia calitatea fructelor după recoltare.
- Infecție prin lenticele (latentă):
Grupul „gloeosporioza”
rapănul de depozit (Venturia inaequalis)
nectria (Cylindrocarpori mali)
- Infecții prin vătămări ale epidermei:
Penicillium, Botrytis, Monilia, Alternaria spp, Phytophthora, Sphaeropsis, Phialophora, Rhizopus, Mucor spp.
- Infecție prin codiță /cavități:
Botrytis spp
- Putrezirea fructelor din interior:
Alternaria, Fusarium, Sphaeropsis spp
