Principalele boli ale legumelor radacinoase

Principalele boli ale legumelor radacinoase

Legumele radacinoase (morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina) sunt extrem de importante in alimentatie deoarece pot fi consumate atat in stare proaspata cat si peste iarna. Astfel, si acestea pot fi atacate de diferite boli, atat in camp, cat si in depozite (in...
Importanta nutritiei plantelor de rapita in perioadele reci

Importanta nutritiei plantelor de rapita in perioadele reci

Carentele de macro si microelemente pot aparea in urma ploilor cazute in cantitati mari si duc la spalarea acestora in straturile mai profunde, dincolo de zona de inradacinare a plantelor. Rapita de toamna este una dintre culturile cu consumuri mari de substante...
Greșeli de evitat la efectuarea lucrărilor solului

Greșeli de evitat la efectuarea lucrărilor solului

Experiențe de lungă durată și observațiile practice au dus la concluzia că, prin lucrările solului, chiar dacă sunt de bună calitate, se provoacă degradarea însușirilor ce caracterizează fertilitatea acestuia. De aceea se recurge la agricultura conservativă, cu...
Resturile vegetale în exces sporesc rezerva de dăunători

Resturile vegetale în exces sporesc rezerva de dăunători

Resturile vegetale sunt benefice solului, aducând un aport suplimentar de elemente nutritive, dar, în același timp, pot favoriza multe specii de insecte dăunătoare. În urma cercetărilor efectuate în țara noastă s-a demonstrat faptul că resturile vegetale, provenite de...
Rolul potasiului în fertilizarea culturilor agricole

Rolul potasiului în fertilizarea culturilor agricole

Pe la jumătatea secolului trecut, când discutam despre alcătuirea planurilor de fertilizare, aveam în vedere, de regulă, numai azotul și fosforul pe considerentul că solurile noastre sunt bogate în potasiu. Și este adevărat că în scoarța terestră se găsește 2,3-2,4%...
Translate »