Legumele radacinoase (morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina) sunt extrem de importante in alimentatie deoarece pot fi consumate atat in stare proaspata cat si peste iarna. Astfel, si acestea pot fi atacate de diferite boli, atat in camp, cat si in depozite (in...
Carentele de macro si microelemente pot aparea in urma ploilor cazute in cantitati mari si duc la spalarea acestora in straturile mai profunde, dincolo de zona de inradacinare a plantelor. Rapita de toamna este una dintre culturile cu consumuri mari de substante...
Experiențe de lungă durată și observațiile practice au dus la concluzia că, prin lucrările solului, chiar dacă sunt de bună calitate, se provoacă degradarea însușirilor ce caracterizează fertilitatea acestuia. De aceea se recurge la agricultura conservativă, cu...
In urma cercetarilor efectuate in tara noasta s-a demonstrat faptul ca resturile vegetale provenite de la culturile agricole (paie de la cultura cerealelor, tulpini de porumb sau floarea soarelui, radacini etc.) au un rol important in mentinerea proportiei de materie...
Pe la jumătatea secolului trecut, când discutam despre alcătuirea planurilor de fertilizare, aveam în vedere, de regulă, numai azotul și fosforul pe considerentul că solurile noastre sunt bogate în potasiu. Și este adevărat că în scoarța terestră se găsește 2,3-2,4%...