Obţinerea unei producţii de calitate este condiţionată nu atât de dozele de îngrăşăminte, cât de raportul dintre elementele fertilizante. Carenţa ca şi excesul unui element, provocate de o fertilizare empirică, fără o analiză agrochimică prealabilă a solului,...
Pe durata iernii, consumul de elemente nutritive al rapiţei de toamnă este aproape neglijabil. Dar, de la reluarea vegetaţiei (februarie-martie) şi până la înflorire, absorbţia devine intensă în ceea ce priveşte azotul, fosforul, potasiul şi sulful, atingând aproape...
Buha verzei, denumita stiintific Mamestra brassicae (Linnaeus, 1758), este o insecta daunatoare bine cunoscuta pentru culturile de legume crucifere. Aceasta insecta prezinta o preferinta distincta pentru varza, conopida, ridichi si mustar, iar impactul sau asupra...
Unul dintre cele mai importante obiective agrotehnice în ceea ce privește întreținerea unei culturi de zmeur este fertilizarea. Este o lucrare ce trebuie făcută cu atenție deoarece de ea depinde succesul viitoarei tale recolte. Există mai multe tipuri de fertilizare...
Pe la jumătatea secolului trecut, când discutam despre alcătuirea planurilor de fertilizare, aveam în vedere, de regulă, numai azotul și fosforul pe considerentul că solurile noastre sunt bogate în potasiu. Și este adevărat că în scoarța terestră se găsește 2,3-2,4%...