Recomandări pentru fertilizarea de primăvară la zmeură

, ,

Unul dintre cele mai importante obiective agrotehnice în ceea ce privește întreținerea unei culturi de zmeur este fertilizarea. Este o lucrare ce trebuie făcută cu atenție deoarece de ea depinde succesul viitoarei tale recolte. Există mai multe tipuri de fertilizare pe care le poți aplica.

1.Fertilizarea cu azot

Azotul se aplică atunci când arbustul întră în perioada de vegetație sau se poate aplica în două părți: prima parte – la pornirea în vegetație a zmeurului; a doua parte – atunci când acesta înflorește. Nu întârzia aplicarea azotului deoarece va împiedica maturizarea arbustului de zmeur.

2.Fertilizarea minerală

Pentru ca arbustul de zmeur să se dezvolte rapid și fără probleme, trebuie aplicate îngrășăminte complexe de tipul 1-2-3. Este o combinație de azot, fosfor și potasiu: conținut mic de azot – 1; conținut mediu de fosfor – 2; conținut ridicat de potasiu – 3.

3.Fertilizarea fosfatică

Fertilizarea cu superfosfați se aplică în cursul iernii, până la pornirea arbustului în vegetație. Dacă solul pe care ai plantat zmeurul este unul de tip calcaros, îți recomandăm fosfatul amoniacal deoarece se asimilează mai ușor. 

4.Fertilizare organică

Pentru ca solul să-și păstreze calitățile nutritive, aplică la anumite perioade de timp gunoi de grajd uscat. Acesta se administrează la suprafață, apoi se poate încorpora ușor în sol. Fertilizarea ecologică a solului are multe beneficii.

Skills

Posted on

April 12, 2024

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »